mentor van Poppe deLooff

Wordt Fort Oranje bouwrijp gemaakt?

Dat Leny de Poppe-Looff niet veel op heeft met de waarheid of feiten, mag inmiddels bekend zijn.  Maar als je van liegen je vak maakt, zorg dan dat je je huiswerk gedaan hebt. Les 1 is namelijk: vergeet niet welke leugens je gisteren verkocht hebt. Even een samenvatting.

Op 9 juni 2017 verkondigt mevrouw de burgemeester op een groots opgezette persconferentie dat Fort Oranje per 4 augustus 2017 dicht gaat. Voor alle bewoners zonder alternatief onderkomen, zal wordt gezorgd. Niemand komt op straat te staan. Aan de bewoners is een brief uitgedeeld dat op 4 augustus 2017 iedereen weg moet zijn.  

Aankondiging sluiting Fort Oranje

Fort Oranje heeft op 22 juni 2017 medegedeeld dat zij gevolg zal geven aan het bevel van de burgemeester en op 3 juli 2017 de poorten zal sluiten. Op 23 juni 2017 stormt  Leny met politie en gemeenteambtenaren het terrein op om de camping open te houden. Opeens zegt zij dat ze een jaar de tijd wilde nemen om de mensen onder te brengen.  Ze spreekt er schande van dat Fort Oranje zomaar de deuren wil sluiten en deze arme mensen op straat wil zetten!

Er wordt een leugenmachine met de naam Jack de Vries ingehuurd. De eigenaren en hun jurist krijgen een gebiedsverbod (ernstig gevaar voor de openbare orde)   De gemeente zal  in een jaar er weer een mooie camping van maken. Voor dit doel – en natuurlijk om die arme mensen te redden-  heeft zij “ het beheer overgenomen” . Niemand vraagt zich af hoe dat zit met dat beheer, maar het klinkt in ieder geval leuk. In Nederland is het voldoende als je doet alsof je een bevoegdheid hebt.  Inmiddels zijn we ruim een maand verder. Wat zien we nu? De infrastructuur van de camping wordt in een rap tempo ontmanteld. Sloten worden gedempt, bomen omgehakt, putten  en watermeters vernield, wegen kapotgereden en goede woonwagens worden zonder zelfs maar los te koppelen van water en stroom van hun plaats gerukt. Overal liggen bergen sloopafval. De camping – let wel: nog steeds privé-eigendom – is in een maand tijd omgetoverd tot een oorlogsgebied. Hoe zit dat dan met dat verhaal dat Leny de camping weer in goede staat wil brengen? Welnu, dat was het zoveelste leugentje. De indruk is dat het terrein vast bouwrijp gemaakt wordt voor misschien een kennis van Leny? Nu nog even feitelijk onteigenen, dan hebben we gratis een stuk grond ter waarde van 5 miljoen euro. Nastrovia! In Moskou hadden ze het niet beter kunnen bedenken.

2 comments

  1. De ervaringen had mevrouw al opgedaan in Zeeland (o.a. 2005) waar zij een dergelijke stunt samen met de BAM voor elkaar heeft gekregen .… die contacten zullen er nog wel zijn maar het geld daarvan is misschien op ??
    Hoewel naast het salaris of de bezoldiging als burgemeester aangevuld met 20 bijbaantjes ook niet te geloven maar zal als appeltje voor de dorst na pensioenering moeten dienen zeker …
    Ach ja als kleuterleidster is het sappelen en in de sport zijn steekpenningen normaal. Het spreekwoord zegt nu eenmaal niet voor niets waar je mee omgaat, word je mee besmet …

  2. Het is een schande dat een Burgemeester eerst aangeeft dat de mensen 1 jaar de tijd hebben om een ander onderkomen te vinden, en nu ineens binnen 4 dagen een heel veld ontruimt moet zijn, en de overigen, die men zelfredzaam noemt, moeten voor 1 oktober alles verhuisd hebben. Waarom die haast ineens? Ook in berichten van de politiek staat dat er 1 jaar de tijd wordt gegeven, waar is de SP nu, nu de Burgemeester haar woord niet houdt? Lopen er nog rechtzaken nu zij ineens zo’n haast maakt met de ontmanteling van dit volgens bestemmingsplan, recreatiegebied? En kan men als beheerder dit allemaal zomaar doen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *