Dossier privacy

In deze map vindt u modellen die u kunt gebruiken om inzage te verzoeken in uw persoonsgegevens bij overheidsinstanties. Fortoranjenieuws moedigt iedereen aan van dit democratisch recht gebruik te maken. Ondanks dat bij een verzoek (model verzoek 35Wbp) volgens de wetgever geen reden gegeven hoeft te worden,  is het zeer moeilijk gebleken enige transparantie te bewerkstelligen bij overheidsinstanties. Inzicht in uw gegevens is een democratisch recht, waarmee enige controle uitgeoefend zou kunnen worden op de bijna ongebreidelde verzamelwoede van onze overheid. In het bestand relevante bepalingen leest u de wettelijke onderbouwing.

Hierbij dient te worden opgemerkt dat de belastingdienst het inmiddels zo bont gemaakt heeft dat zij het niveau van analyse en inzicht van de voormalige Oost-Duitse Staats sicherheitdienst ruimschoots overtroffen heeft. De belastingdienst verzamelt de meeste gegevens, geeft het minste inzicht, acht zich niet aan enige privacywet gebonden en heeft lak aan bescherming van deze gegevens.

Hierbij hebben wij nog een aantal andere relevante formulieren voor u verzameld.

Toevoeging op het model verzoek 35Wbp ten behoeve van de belastingdienst

model 35wbp 67awr belastingdienst

Andere variant model verzoek 35Wbp

model verzoekschrift Wbp

Hierbij het verzoekschrift om je gegevens bij de politie in te zien.

verzoek wpg

In de procedure tegen de gemeente Zundert bij de rechtbank ZWB heeft Engel deze week de 190317 beroepsgronden Wbp Zundert Engel RIEC aangevuld.

In een soortgelijke procedure ex. Wbp tegen de gemeente Zundert heeft de Raad van State 22 maart het beroep gegrond verklaard.  Meer in deze volgt.