RIEC rechter van Ginneken

Aangifte ondermijningskamer Rechtbank Zeeland-West-Brabant

 

Aan de familie Engel en hun jurist mr. J.S. Pols is op 23 juni 2017 een gebiedsverbod opgelegd ter voorkoming van een ernstige verstoring  van de openbare orde. Op 13 juli 2017 heeft mevrouw mr. Van Ginneken uitspraak vv 130717 gedaan in het kort geding tegen dit absurde gebiedsverbod. De verspreking van Van Ginneken tijdens de zitting dat zij het vonnis voor zich had liggen, blijkt achteraf de enige waarheidsgetrouwe uitspraak van de hele zitting te zijn.

Van Ginneken heeft de regie van de zitting vooraf zo proberen in te delen dat er geen gelegenheid gegeven zou worden om de vordering nader toe te lichten. Dat is namelijk onhandig als je het vonnis al voor je hebt liggen. Met veel moeite en aandringen heeft mr. Pols aan het einde van de zitting toch het woord gekregen en zijn pleitnota gebiedsverbod kunnen voorlezen. Zichtbaar verveeld heeft Van Ginneken het verhaal aangehoord. Al dat gezeur over rechtsstaat of zo iets.  Mr. Pols heeft gewezen op de evident leugenachtigheid van het verweer van de Veiligheidsregio. Feiten zijn niet alleen verdraaid, doch volledig verzonnen. In het vonnis heeft Van Ginneken deze evidente leugens toch letterlijk overgenomen om de Taskforce ter wille te zijn. Die hebben namelijk geen pottenkijkers nodig bij hetgeen zij uitspoken met de eigendommen van Fort Oranje. En Van Ginneken begrijpt dat, dus wat leugentjes en valse beschuldigingen zijn meer dan gerechtvaardigd, toch?

Het doel dat de middelen heiligt.

Het doel heiligt immers de middelen binnen het RIEC. Dit vonnis is aanleiding voor de betrokkenen om aangifte Van Ginneken te doen wegen valsheid in geschriften, smaad(schrift) dan wel laster en machtsmisbruik. Wij nodigen Van Ginneken uit strafrechtelijk aangifte te doen indien zij meent dat zij hier valselijk beschuldigd wordt. Het wordt tijd dat de Rechtbank Zeeland-West-Brabant gaat reflecteren op haar rol in de rechtsstaat. Voor het geval het Van Ginneken ontgaan is: een overheid die haar eigen wet- en regelgeving negeert, verliest haar legitimiteit. Een rechtbank die weigert de overheid te controleren maakt zichzelf overbodig. Misschien hebben ze bij het RIEC nog goede mensen nodig. De conclusie: de Rechtbank Zeeland-West-Brabant is vergaand ondermijnd.

Lees hier de Brief Rechtbank Zeeland-West-Brabant 16.7.2017

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *