de grote onbekende

Engel wraakt onbekende rechter

Er mag niet duidelijk worden welke rechter de zaak zou gaan behandelen.

RIEC rechter van Ginneken

Op 18 oktober 2017 hebben Engel, zijn echtgenote,  zoon en de jurist mr. J.S. Pols een hernieuwde voorlopige voorziening aangevraagd tegen het gebiedsverbod dat door de burgemeester van Zundert drie maanden verlengd is.

Even op frissen

Om het geheugen even op te frissen:  de familie en de jurist hebben een gebiedsverbod gekregen omdat zij een acuut gevaar vormen voor de openbare orde. Met andere woorden, er zijn geen pottenkijkers gewenst bij de onrechtmatigde destructie en ontmanteling van Fort Oranje, dus vooral niet de eigenaars en al helemaal niet de juridisch adviseur. De situatie is dus ongeveer zo dat een inbreker de eigenaars tijdelijk de toegang ontzegd zodat de hele boel ongestoord overhoop gehaald kan worden.

Verbazing

De verbazing was dan ook groot toen een brief ontvangen werd van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant waarin gevraagd werd het spoedeisende belang te onderbouwen. Tja, wat is hier het spoedeisende belang? Waarom zou je met spoed je eigendommen willen inspecteren terwijl deze vernield en ontmanteld worden? Mr. Pols heeft naar aanleiding van deze brief contact gezocht met de rechtbank met de vraag wie opdracht gegeven heeft voor deze brief. Mevrouw Philipsen, werkzaam op de griffie, liet weten dat de voorzieningenrechter deze opdracht gegeven heeft. Wie is dan deze rechter? Tja, dat mocht zij niet zeggen. Pardon? Mevrouw Philipsen, kunt u doorgeven dat deze onbekende rechter gewraakt wordt? “ Ja, nou ga ik helemaal niet vertellen wie deze rechter is”, reageerde Philipsen. Het kan dus nog gekker. Mr. Pols heeft de wraking per brief bevestigd. Deze is hier te lezen.

wrakingsverzoek onbekende rechter

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *