liar

GEMEENTE ZUNDERT: STACARAVANS FORT ORANJE TOCH GESLOOPT

Gedeeltelijk overgenomen uit het persbericht

ZUNDERT (7 december 2018) – Naar nu blijkt zijn alle stacaravans die de gemeente Zundert op camping Fort Oranje in beheer had, gesloopt. Dit in tegenstelling tot eerdere toezeggingen van de gemeente dat zij de caravans voor de duur van de sluiting zou opslaan voor de eigenaar.

Woordvoerder Jan Engel van Fort Oranje reageert ontzet: “De gemeente heeft de rechtbank dus keihard voorgelogen om haar zin te krijgen. Onze eigendommen zijn gewoon vernietigd. Dit is ronduit misdadig.”

Direct na de overname op 23 juni vorig jaar is de gemeente begonnen met het verwijderen van honderden stacaravans. Middels een kort geding op 31 augustus 2017 heeft Fort Oranje geprobeerd de verplaatsingen te verbieden. De gemeente liet de rechtbank toen weten de stacaravans met een waarde van meer dan duizend euro niet te zullen slopen doch zorgvuldig voor de eigenaar op te slaan en bewaren. Hiervoor was door de gemeente een afgescheiden terrein gehuurd bij de firma Stolwerk in Breda.

De rechter heeft op grond van de toezegging dat de gemeente de caravans zou opslaan de eis van Fort Oranje om de verplaatsingen te verbieden afgewezen. Fort Oranje heeft herhaaldelijk geprobeerd toegang tot de stacaravans te verkrijgen om deze te kunnen inspecteren.

De gemeente heeft nu in een reactie op een verzoek van Fort Oranje geantwoord dat alle stacaravans gesloopt zijn en er dus geen reden meer is om deze te inspecteren.

De schade bedraagt volgens Jan Engel meerdere miljoenen euro´s. Ter voorbereiding op de schadeprocedure zal de burgemeester op 23 februari 2019 als getuige onder ede gehoord gaan worden.

Uit het Plan van aanpak slufter blijkt namelijk dat dit niet gaande weg besloten is doch dat dit in juni 2017 al vast stond. Ook de advocaten van de gemeente hebben iets uit te leggen. Alhoewel een leugentje de meeste advocaten niet vreemd is hebben mrs. Roozendaal en Sanders de rechter meerdere malen pertinente onwaarheden op de mouw gespeld om toch vooral de ontmanteling van Fort Oranje voort te kunnen zetten. Er is inmiddels een klacht ingediend en aangifte gedaan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *