Sprookjesverteller Noordanus door de mand gevallen

 

Argos: “Noodzaak voor oorlog tegen ondermijning blijkt op drijfzand gebouwd.”

 

De laatste jaren buitelen de politici en bestuurders over elkaar heen met een waar deltaplan tegen ondermijnende criminaliteit. De Nederlandse samenleving wordt langzaam maar zeker volledig in het teken gesteld van criminaliteitsbestrijding. Ambtenaren krijgen trainingen en cursussen om hun onderbuikgevoel te ontwikkelen, er zijn honderden banen gecreëerd die deze strijd moeten coördineren en talrijke wettelijke maatregelen zijn in de maak om deze oorlog te faciliteren. Burgemeester gaan als ware sheriffs tekeer tegen burgers en bedrijven waarbij een vermoeden bestaat dat zij zich bezig houden met ongewenste activiteiten.  De meest basale burgerrechten worden intussen op grote schaal met voeten getreden. Waarmee was deze ware oorlog ook alweer begonnen?

Rapport Noordanus

Oh ja, Tilburg. Noordanus heeft geen gelegenheid voorbij laten gaan om te herhalen dat de stad waar hij burgemeester is de criminelen het voor het zeggen heeft. Volgens een in zijn opdracht vervaardigd onderzoek uit 2014 zou de wietindustrie in Tilburg een omzet hebben van maar liefst zevenhonderd tot misschien bijna negenhonderd miljoen euro per jaar. Er zouden minstens tweeëneenhalf duizend inwoners werkzaam zijn in deze industrie met mogelijk meer dan zevenhonderd wietplantages. Het onderzoek zelf mocht niemand zien, dat was geheim. Dat had natuurlijk al gelijk vragen moeten oproepen bij serieuze media. Maar die hadden het te druk met het recyclen van de door Noordanus en zijn kornuiten verspreide propaganda. Iedereen met een beetje gezond verstand had op zijn vingers kunnen natellen dat de beweringen over Tilburg niet realistisch zijn. Alleen al het stroomverbruik van zevenhonderd wietplantages zou een extra energiecentrale vragen.

Argos

Argos heeft het geheime rapport uiteindelijk kunnen inzien.   Zoals wij destijds al vermoed hebben, is het onderzoek geheel gebaseerd op de borrelpraat van één gesjeesde crimineel. Deze werkwijze om de noodzaak van de strijd tegen de ondermijning te rechtvaardigen, is kenmerkend. Het eerder door Pieter Tops en Jan Tromp in opdracht van Noordanus geschreven boek “De achterkant van Nederland”, dat tot op de dag van vandaag als ‘bewijs’ genoemd wordt voor de vergaande ondermijning van Nederland, komt ook niet verder dan anekdotes en grootspraak uit dezelfde kroeg. Onlangs deed Tops een nieuwe poging met weer een onderzoek van de Tilburg University waaruit zou blijken dat Nederland nummer één in de wereld zou zijn wat de productie van designerdrugs betreft. Klinkt natuurlijk leuk, maar de genoemde omvang van twintig miljard bleek net zo een apenkool.

Wetswijziging

Echt iets om de noodzaak tot een wetswijziging voor een verdere inperking van onze burgerrechten te rechtvaardigen. Wat zegt Noordanus? “Ach, je kan alles wel naar beneden rekenen, maar ik vond het een goede anekdote. Zelfs als het maar een fractie van mijn beweringen waar zou zijn, is dat al voldoende.” Zo kennen we er nog wel een paar. Weet u wat daadwerkelijk astronomisch was en veel Nederlanders met een laag inkomen geraakt heeft? Het debacle bij Wooncorporatie Vestia waar Noordanus commissaris was. Dat heeft de samenleving twee miljard euro gekost. En dat was echt geld. Misschien werd Tilburg inderdaad geregeerd door criminelen.

Luister hier de Argos aflevering: https://www.nporadio1.nl/argos/onderwerpen/474212-de-strijd-tegen-de-ondermijnende-criminaliteit

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *